Geit

Geit

Niet mekkeren, vooruit met de geit! Geiten zijn gulle geefsters van melk en mest. Een geit geeft voedzame melk, mest voor het land en nieuwe geitjes die de boer op de markt kan verkopen. Wat een handigeit! Geef een geit!
€ 36

Beschikbaarheid: Op voorraad

Wat zijn deze kaarttypes?
Print-kaart
Dit is een fraai geprinte kaart met binnenin jouw persoonlijke boodschap voor de ontvanger
E-kaart
Dit is een elektronische kaart met jouw persoonlijke boodschap die de ontvanger via e-mail krijgt
Onbeschreven kaart
Dit is een fraai geprinte kaart zonder persoonlijke boodschap, om zelf te beschrijven
Geen kaart
Je ontvangt geen kaart
  • Je koopt eenmalig een cadeau en zit nergens aan vast
  • Laat je cadeau op dinsdag/woensdag/donderdag/
    vrijdag of zaterdag bezorgen!
  • Veilig en eenvoudig betalen met iDeal, creditcard, incasso of acceptgiro
  • payments

Geit tegen armoede in Ghana

Pakt Uit Geit

Het noorden van Ghana heerst extreme armoede. In deze regio met droge savannes en slechte infrastructuur zijn de laatste jaren door extreem weer de oogsten erg slecht. Van juni tot augustus, het ‘hongerseizoen’, heeft het merendeel van de gezinnen vaak niet genoeg te eten.

Oxfam Novib steunt arme, kleinschalige boeren, veelal vrouwen, met landbouwtrainingen en het starten van alternatieve activiteiten zoals het houden van kleinvee en bijen. Een geit geeft niet alleen voedzame melk, maar ook mest voor het land en nieuwe geitjes voor de verkoop. Augustina in Ghana: ‘Eerst hadden we niet genoeg geld om de schoolspullen van onze kinderen te betalen. Met het houden van vee en bijen wel en kunnen we zelfs sparen.’

Kies uit een van zeventien cadeaus van Pakt Uit en maak meer mensen blij. Jouw vriend, familielid of collega ontvangt een leuke cadeaukaart, eventueel ingepakt in een mooie giftboxen. Tegelijkertijd krijgen mensen in ontwikkelingslanden jouw steun om armoede te overwinnen. Samen verslaan we armoede.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Review door fam. Verhoeven
Value
leuk om een nieuwjaar cadeau te sturen we hebben het hele jaar gespaard en en papa en mama hebben het verdubbeld we hebben nu 66 euro (Geplaatst op 01-01-2015)
Review door fam. Verhoeven
Value
leuk om hiermee het nieuwe jaar te beginnen! :) we hebben het hele jaar gespaard we kwamen op 33,12 euro uit en papa en mama verdubbelen het dus kopen we een geit 10 kippen en 5 eenden geven is altijd leuk :) (Geplaatst op 01-01-2015)
Review door fam. Verhoeven
Value
leuk om hiermee het nieuwe jaar te beginnen! :) we hebben het hele jaar gespaard we kwamen op 33,12 euro uit en papa en mama verdubbelen het dus kopen we een geit 10 kippen en 5 eenden geven is altijd leuk :) (Geplaatst op 01-01-2015)
Review door Tessie
Value
Wat een super cadeau is dit! Zoveel mensen bij ons hebben niks nodig maar wil je wel wat leuks geven. Om zo iemand die wel wat nodig heeft, een cadeau te kunnen geven vind ik super! En leuk dat je dan ook een kaart kan laten versturen. Kortom: heel goed initiatief deze cadeaus! (Geplaatst op 26-04-2014)
Review door geitenhoedster 21
Value
Vorig jaar heb ik de geit kado gegeven aan mijn broer. Hij was hier super blij mee. Alleen zijn we daarna allebij gebombadeerd met reclame, emails etc. Oxfam novib, stop het geld voor de zaken waar jullie voor staan en niet in reclame svp! (Geplaatst op 20-02-2014)
Schrijf je eigen review
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value

Bram uit Nuland bezocht samen met zijn moeder Moniek een project in Bangladesh, een van de projecten achter de geit. Bekijk hun ervaring en verhaal:

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
  1. Varkentje
  2.  
  3.  
  4.